;

Zwangerschapscursus Hilversum en omgeving:
Yoga & Mindful Zwanger


LOCATIE:
Weesp, Bussum & Loenen

Ben je op zoek naar zwangerschapsyoga of zwangerschapscursus Hilversum en omgeving? De cursus vindt plaats in BussumWeesp of Loenen. In deze cursus staat ontspanning centraal. We beginnen de les met yoga en eindigen met een ontspanningsoefening. Hierdoor zal je lichaam tijdens de zwangerschap al tot rust komen. We laten alle afleiding los en staan stil bij de komst van je kindje en de transitie naar het moederschap.  In de lessen deel ik alle belangrijke kennis over het geboorteproces én oefenen we met ademhalingstechnieken en ontspanning, zodat je dit kunt toepassen tijdens je bevalling.

Mindset, Ademhaling & Ontspanning

Als je weet hoe je lichaam werkt, wat jij belangrijk vindt, nodig hebt en welke oefeningen je kunt toepassen om ontspanning te vinden, kun je met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan. De Yoga & Mindful Zwanger-methode gaat uit van ‘de driehoek van houvast’ tijdens de bevalling:

  • mindset
  • ademhaling
  • ontspanning

Elke les tijdens de zwangerschapscursus  draait om deze drie elementen. Dit doen we onder andere door zwangerschapsyoga. Door mijn werk als psychologe heb ik veel kennis over de kracht van je eigen geest. Een goede voorbereiding, op zowel de bevalling als het aanstaande moederschap, geeft vertrouwen in je lichaam en vooral ook in je mentale kracht. Deze complete zwangerschapscursus neemt je mee door het hele proces van de geboorte van nieuw leven. 

Oefening Baart Kunst

De 8-weekse zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus in Huizen & Weesp combineert kennis over je zwangerschap, de bevalling en de periode erna. Dit doen we met oefeningen vanuit de yoga en mindfulness. Tijdens de lessen (maar ook thuis!) maak je deze waardevolle technieken eigen door ze veel te oefenen, zodat het natuurlijk gaat aanvoelen. Je verlaat de cursus met een ontspannen lichaam en geest vól vertrouwen. De ontspannings- en ademhalingsoefeningen kunnen een ondersteuning zijn tijdens de rest van je zwangerschap, bevalling en postpartumperiode.

zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus in omgeving Hilversum

NineMoons

Alle belangrijke kennis: wat kun je verwachten tijdens de bevalling?

NineMoons

Ademhalingstechnieken voor elke fase van het geboorteproces

 

NineMoons

Yogaoefeningen voor een ontspannen lichaam en geest

NineMoons

Visualisaties

NineMoons

Tools voor omgaan met pijn

NineMoons

Mindfulness-oefeningen

NineMoons

Contact maken met je baby

Voor Wie is de zwangerschapscursus Hilversum?

Je kan al beginnen met de zwangerschapscursus vanaf 20 weken. Sommige vrouwen doen zelfs mee tot aan 40 weken zwangerschap. Het maakt niet uit of je je eerste of vierde kindje verwacht, fysieke, mentale ontspanning zoekt of juist feitelijke kennis wilt weten. De focus tijdens de zwangerschapsyoga en cursus ligt op doen, ervaren en vooral ontspannen. Dit doen we met ademhalingstechnieken, yoga- en mindfulness oefeningen. Daarnaast bespreken we ook belangrijke onderwerpen rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 

Waar en Wanneer?

De zwangerschapscursus is in Bussum op maandagavond of in Weesp bij Yogatoday op dinsdagavond. Data en info vind je op de betreffende pagina’s.

Op aanvraag geef ik ook een Privé Cursus (op maat), Hypnobirthing® The Mongan Method, of een korte opfriscursus met partner in de omgeving van  Hilversum.

zwangerschapscursus Hilversum

Aanmelden voor de zwangerschapscursus

Hilversum en omgeving

Heb je nog vragen of wil je weten of de zwangerschapscursus en zwangerschapsyoga bij je past? Kijk even bij de FAQ of je kunt hieronder een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen, en hier ervaringen van vrouwen die je voorgingen lezen.