;

Coaching bevallingstrauma door middel van EMDR

Bevallingstrauma verwerken met EMDR

De bevalling was alles behalve wat je had gehoopt. Een heftige of traumatische bevalling kan een grote impact hebben op jezelf en/of je partner. Ook in de kraamtijd kunnen er gebeurtenissen zich voordoen waardoor het voor jullie geen fijne start samen was. Voor iedereen is die impact anders. Merk je dat je er nog regelmatig mee bezig bent, je misschien zelfs belemmerd om opnieuw zwanger te worden of zie je erg op tegen je volgende bevalling? Dan kan ik wat voor je betekenen door bevallingstrauma te verwerken met EMDR.

Na een telefonische kennismaking plannen we een eerste gesprek in. Gesprekken zijn in mijn praktijk in Weesp of vinden kunnen online plaatsvinden. Waar jij je prettig bij voelt.

Traject

Eerste gesprek intake/EMDR sessies zijn 90 minuten. 

Kosten

€75 per uur

Lokatie

Mijn praktijk in Weesp:
omgeving Amsterdam & ’t Gooi

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een behandeling die ik kan inzetten bij vrouwen die last blijven houden van de gevolgen van een nare/ traumatisch bevallingservaring (EMDR bevallingstrauma). EMDR werd in 1989 voor het eerst beschreven en in de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode, ook voor bevallingservaringen.

Hoe ziet een EMDR bevallingstrauma verwerking behandeling er uit?

Ons eerste gesprek is een intake gesprek. Hierin vraag ik je jouw bevallingsverhaal te vertellen. In dit gesprek bekijken we wat jij precies nodig hebt om je bevallingstrauma te kunnen verwerken. 

Tijdens de EMDR bevallingstrauma-sessies zal ik je vragen wat er in je opkomt aan beelden, gedachten en gevoelens als je terugdenkt aan bepaalde momenten van de bevalling. Terwijl je hieraan terug denkt vraag ik je de vingers van mijn hand te volgen. Ik beweeg deze op ongeveer dertig centimeter afstand, voor je gezicht langs heen en weer. Hierbij gaat het om series (sets genoemd) van ongeveer 25 oogbewegingen. Na elke set wordt er even rust genomen. Dan vraag ik je je te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna er een nieuwe set volgt.

Wat is het te verwachten effect?

De sets oogbewegingen zullen er toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. Je verwerkt de bevallingstrauma gebeurtenis(sen), waardoor je meer verlichting ervaart. 

Waar en Wanneer EMDR bevallingstrauma verwerken?

Ik heb een fijne praktijkruimte in Weesp, maar ik kan ook naar jou komen in omgeving van Huizen & Weesp (o.a. Amsterdam, Driemond, Muiden, Muiderberg, Hilversum, Naarden, Bussum, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Laren, Blaricum). De gesprekken kunnen ook in de avonden of weekenden plaatsvinden.

Lees ook ervaringen van andere vrouwen die je voor gingen.

Aanmeldformulier Bevallingsverwerking

Via dit inschrijfformulier kan je je alvast aanmelden voor een bevallingsverwerkingstraject. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op. Wil je eerst een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek, dan kan je die hier inplannen.