;

Zwangerschapscursus Weesp:
Yoga & Mindful Zwanger


LOCATIE:
YOGATODAY WEESP

Ben je op zoek in de omgeving Weesp naar een zwangerschapscursus of zwangerschapsyoga? In deze cursus staat ontspanning centraal. Elke les begint met zwangerschapsyoga en eindigt met een ontspanningsoefening, waardoor je lichaam al tijdens je zwangerschap tot rust komt. We laten de waan van de dag los, staan stil bij de komst van het nieuwe leven en de transitie naar het moederschap. In de cursus delen we uiteraard alle belangrijke kennis over het geboorteproces én oefenen we met ademhalingstechnieken en ontspanning, zodat je dit kunt toepassen tijdens je bevalling.

Duur

6- weekse cursus met optioneel bij te boeken eendaagse workshop met partner

Kosten

Optie 1
Zwangerschapscursus Weesp: Yoga & Mindful Zwanger €265

Optie 2
Zwangerschapscursus Weesp: Yoga & Mindful Zwanger +  Workshop mét partner €360

Startdata

Alle exacte data staan bij het inschrijven vermeld:

  • Dinsdag 18 juni – 23 juli 2024 || Tijd 19.00-20.30 
  • Donderdag  5 september – 10 oktober 2024 || Tijd 19.00-20.30

Optionele data voor de Workshop met partner:  20 juli van 9.30-12.30 & 12 oktober 10.00-13.00. 

Mindset, Ademhaling & Ontspanning

Als je weet hoe je lichaam werkt, wat jij belangrijk vindt, nodig hebt en welke oefeningen je kunt toepassen om ontspanning te vinden, kun je met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan. De Yoga & Mindful Zwanger-methode gaat uit van ‘de driehoek van houvast’ tijdens de bevalling:

  • mindset,
  • ademhaling
  • ontspanning.

Elke les draait om deze drie essentiële elementen. Door mijn werk als psychologe weet ik alles over de kracht van je eigen geest. Goede voorbereiding, op zowel de bevalling als het aanstaande moederschap, geeft vertrouwen in je lichaam en vooral ook in je mentale kracht. Deze complete zwangerschapscursus neemt je mee door het hele proces van de geboorte van nieuw leven. 

Oefening Baart Kunst

Yoga & Mindful Zwanger combineert kennis over je zwangerschap, de bevalling en de periode erna, met waardevolle tools vanuit de (zwangerschaps)yoga en mindfulness. Tijdens de lessen (en dit kun je ook thuis blijven doen!) maak je je deze waardevolle technieken eigen door ze veel oefenen, zodat het als een tweede natuur gaat aanvoelen. Je verlaat de cursus met een ontspannen lichaam en geest vól vertrouwen, en een toolkit met ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je anker en ondersteuning kunnen zijn tijdens de rest van je zwangerschap, bevalling en postpartumperiode.

Samen met je Partner

Je partner is onmisbaar en speelt een belangrijke rol in het geboorteproces. Aanvullend is er daarom een uitgebreide Workshop met partner bij te boeken. We sluiten de zwangerschapscursus Yoga & Mindful Zwanger hiermee af. In 3 uur leren jullie hoe je samen een actieve rol kunt spelen in jullie eigen geboorte-ervaring, en je samen kunt voorbereiden op de het aankomend ouderschap.

Zwangerschapscursus Weesp- In Het Kort

NineMoons

Alle belangrijke kennis: wat kun je verwachten tijdens de bevalling?

NineMoons

Ademhalingstechnieken voor elke fase van het geboorteproces

 

NineMoons

Yogaoefeningen voor een ontspannen lichaam en geest

NineMoons

Visualisaties

NineMoons

Tools voor omgaan met pijn

NineMoons

Mindfulness-oefeningen

NineMoons

Contact maken met je baby

Voor Wie?

Beginnen met de zwangerschapscursus kan al vanaf 20 weken zwangerschap. Sommige vrouwen doen zelfs mee tot aan 40 weken zwangerschap. Of je nu je eerste of vierde kindje verwacht, of je nu fysieke en mentale ontspanning zoekt of feitelijke kennis. De focus ligt op doen, ervaren en ontspannen (met ademhalingstechnieken, yoga- en mindfulness-oefeningen), maar we bespreken ook alle belangrijke thema’s rondom de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Je kunt zelf kiezen of je ook een Workshop met partner wilt doen. 

Waar en Wanneer is deze zwangerschapscursus / zwangerschapsyoga Weesp?

In Weesp geeft Steffie de zwangerschapscursus bij de yogaschool Yogatoday.  Ook in Huizen geef ik de Yoga & Mindful Zwanger cursus kijk hier voor meer informatie. Op aanvraag geef ik ook een Privé Cursus (op maat), Hypnobirthing® The Mongan Method, of een korte opfriscursus met partner in de omgeving van Weesp & Huizen (o.a. Amsterdam, Driemond, Muiden, Muiderberg, Diemen, Abcoude, Naarden, Bussum, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Laren, Eemnes & Blaricum).

zwangerschapscursus zwangerschapsyoga weesp

Aanmelden voor de zwangerschapscursus in Weesp