;
coach voor moeders

Noor Cornelissen - psycholoog voor Moeders

Ik ben Noor Cornelissen, psychologe en lichaamsgericht trauma therapeut & gecertificeerd HypnoBirthing® The Mongan Method-docente. Moeder van drie: Meije, Ollie en de kleine Ted. De weg naar het moederschap zie ik als een bijzonder proces. De meest mooie mijlpalen, blijdschap en verliefdheid, worden afgewisseld met de grote fysieke en mentale uitdagingen. Tijdens je zwangerschap, in de aanloop naar de bevalling en zeker ook in je nieuwe rol als moeder en de verantwoordelijkheid over een nieuw leven. Er wordt veel van je gevraagd in deze periode. En daarom is het zo logisch (en voor heel veel vrouwen, inclusief mijzelf, zó herkenbaar) dat een beetje extra steun soms heel welkom kan zijn. 

Aandacht

Kinderen krijgen was altijd mijn grote droom, maar na twee miskramen bleek een zwangerschap niet zomaar iets vanzelfsprekends. De derde keer bleef ons kindje wel zitten. Natuurlijk waren we heel gelukkig, maar de eerste fase van deze zwangerschap was voor mij op z’n zachtst gezegd een intense, spannende periode. Mede daardoor belandde ik in een prenatale depressie. Geen idee dat dat kon, en ik was nota bene zelf psycholoog. Die roze wolk waar vrouwen zo vaak over praten was voor mij ver te zoeken en werd overschaduwd door een cocktail van angstgevoelens, emoties en eerste trimester-hormonen.

Het lukte me uit de depressie te klimmen, en ik kon toch nog genieten van de rest van mijn zwangerschap. Ook mijn beide bevallingen verliepen goed. Hoewel ik me bij de eerste iets te veel op die droombevalling gefocust had (want wat als dingen anders gaan dan verwacht), kon ik dat bij de tweede bevalling wat meer loslaten. Oefening baart kunst, zeggen ze wel eens. In dit geval letterlijk. Wat ik me vooral gerealiseerd heb tijdens mijn zwangerschappen – de weg ernaartoe, de bevallingen en erna – is dat er zo weinig aandacht is voor de mentale verandering en -uitdagingen die je als vrouw tegenkomt. In de zwangerschapscursus die ik volgde werd er niets over besproken, terwijl ik er juist wel naar zocht. 

Met Vertrouwen Toegroeien naar een Nieuw Leven

Als psycholoog voor moeders

Vanuit mijn achtergrond als psycholoog en mijn eigen ervaring, waar ik uiteindelijk dankbaar voor ben, besloot ik zélf aandacht voor deze transitiefase te creëren. Ik verdiepte me in Hypnobirthing®, wat voor mij een ontzettend fijne manier van bevallen was. Maar ook daarin miste ik het een en ander. Misschien door mijn ervaring als psycholoog, misschien omdat ik persoonlijk behoefte had aan meer tools om het daadwerkelijk toe te passen tijdens mijn bevalling als dingen ook anders kunnen lopen dan je hoopt.

Na mijn laatste bevalling volgde ik een opleiding in zwangerschapscoaching en zo ontstond Nine Moons. Inmiddels heb ik in combinatie met mijn kennis uit de psychologie en mindfulness een eigen zwangerschapscursus Yoga & Mindful Zwanger ontwikkeld in Huizen & Weesp, een Eendaagse workshop met partner, ben ik een psycholoog voor moeders én ik geef een klassieke Hypnobirthing®-cursus. Allemaal met de nodige theoretische uitleg, maar vooral véél doen, voelen en ervaren, omdat het een bewezen effectieve manier van voorbereiden is en voor mij persoonlijk ook zo fijn werkte. 

Voor zwangere vrouwen en nieuwe moeders die behoefte hebben aan ondersteuning in het mentale proces van moeder worden, dat prachtig maar ook zo ontzettend uitdagend kan zijn, heb ik mijn eigen praktijk opgezet. Ik ben een psycholoog voor zwangeren én moeders. Sombere of angstige gedachten komen vaker voor dan je denkt, en ik vind het héél belangrijk dat je weet dat je niet de enige bent. Voor het verwerken van de bevalling maak ik ook gebruik van EMDR en daarvoor bied ik een speciaal bevallingsverwerking-traject aan. EMDR kan een mooie toevoeging zijn om de heftige/traumatische ervaring naar de achtergrond te laten verdwijnen. Samen kijken we naar de uitdagingen die je tegenkomt in jouw proces en welke manier van steun in deze transitie het beste bij jou past.

Zwangerschapsdocent Steffie

Bij Nine Moons is ook Steffie aan boord. Zij geeft op meerdere locaties les. 

Steffie Burgemeestre

Ik ben Steffie Burgemeestre, moeder van twee kinderen, zwanger van de derde en Zwangerschapsdocent bij Nine Moons & Lactatiekundige IBCLC.

Met veel plezier geef ik Yoga & Mindful zwanger cursussen in Huizen & Loenen a/d Vecht (& voor Noor haar verlof in Weesp). Inmiddels heb ik al vele lieve cursisten mogen begeleiden door voor te bereiden op de bevalling, maar ook het moederschap en het borstvoedingsavontuur.

Aangesloten Beroepsverenigingen

 

  • Aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) AGB-code| 90093272
  • Aangesloten RBCZ
  • Aangesloten bij de Hypnobirthing verenging Nederland en België