;

Coaching na een nare/ traumatische bevalling

Bevallingsverwerking met EMDR

De bevalling was alles behalve wat je had gehoopt. Een heftige of nare bevalling kan een grote impact hebben op jezelf en/of je partner. Voor iedereen is die impact anders. Merk je dat je er nog regelmatig mee bezig bent, je misschien zelfs belemmerd om opnieuw zwanger te worden of zie erg op tegen je volgende bevalling? Dan kan ik wat voor je betekenen.

Na een telefonisch kennismaking plannen we een eerste gesprek in. Gesprekken kunnen zowel bij jou thuis als ook in mijn praktijk in Weesp plaatsvinden. Waar jij je prettig bij voelt.

Traject

  • Telefonische kennismaking
  • Intake gesprek
  • EMDR-sessies (1 of meerdere)

Kosten

€299 

3½ uur traject (daarna €50 p/u)

Lokatie

Thuis of in mijn praktijk in Weesp

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een behandeling die ik kan inzetten bij vrouwen die last blijven houden van de gevolgen van een nare/ traumatisch bevallingservaring. EMDR werd in 1989 voor het eerst beschreven en in de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode, ook voor bevallingservaringen.

Hoe ziet een EMDR behandeling er uit?

Ons eerste gesprek is een intake gesprek. Hierin vraag ik je jouw bevallingsverhaal te vertellen. In dit gesprek bekijken we wat jij precies nodig hebt om je bevalling te kunnen verwerken. 

Tijdens de EMDR-sessies zal ik je vragen wat er in je opkomt aan beelden, gedachten en gevoelens als je terugdenkt aan bepaalde momenten van de bevalling. Terwijl je hieraan terug denkt vraag ik je de vingers van mijn hand te volgen. Ik beweeg deze op ongeveer dertig centimeter afstand, voor je gezicht langs heen en weer. Hierbij gaat het om series (sets genoemd) van ongeveer 25 oogbewegingen. Na elke set wordt er even rust genomen. Dan vraag ik je je te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna er een nieuwe set volgt.

Wat is het te verwachten effect?

De sets oogbewegingen zullen er toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. Je verwerkt de gebeurtenis(sen), waardoor je meer verlichting ervaart. 

Schrijf je hier in voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek

Waar en Wanneer?

Ik heb een fijne praktijkruimte in Weesp, maar ik kan ook naar jou komen in omgeving van Huizen & Weesp (o.a. Amsterdam, Driemond, Muiden, Muiderberg, Hilversum, Naarden, Bussum, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Laren, Blaricum). De gesprekken kunnen ook in de avonden of weekenden plaatsvinden.