;

Zwangerschapscursus Bussum:
Yoga & Mindful Zwanger


LOCATIE:
Heart to Heart in Bussum

Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus of zwangerschapsyoga in de omgeving van Bussum, Naarden, Hilversum, Blaricum of Huizen? In deze cursus staat ontspanning centraal. Elke les begint met yoga en eindigt met een ontspanningsoefening, waardoor je lichaam al tijdens je zwangerschap tot rust komt. We laten de waan van de dag los, staan stil bij de komst van het nieuwe leven en de transitie naar het moederschap. In de lessen krijg je uiteraard alle belangrijke kennis over het geboorteproces én oefenen we met ademhalingstechnieken en ontspanning, zodat je dit kunt toepassen tijdens je bevalling.

 

Duur

6-Weekse cursus met docent Steffie 

 Optioneel bij te boeken eendaagse workshop met partner

Kosten

Optie 1
Yoga & Mindful Zwanger Cursus Bussum €265

Optie 2
Yoga & Mindful Zwanger 6-Weekse Cursus Bussum + eendaagse Partnerworkshop  (volgeboekt voor juli) €360 

Cursusdata

 

  • Maandag 17 juni -22 juli 2024 || 19.00-20.30 (laatste plekje!)
  •  Maandag 9 September – 14 oktober 2024 || 19.00-20.30
  • 4 novemver – 9 december 2024 || 19.00-20.30

Optioneel met Partner workshop, locatie in Weesp:

  • 20 juli 2024  (volgeboekt, wachtlijst mogelijk)
  • 20 oktober 10.00-13.00
  • 14 december 10.00-13.00

Mindset, Ademhaling & Ontspanning

Als je weet hoe je lichaam werkt, wat jij belangrijk vindt, nodig hebt en welke oefeningen je kunt toepassen om ontspanning te vinden, kun je met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan. De Yoga & Mindful Zwanger-methode gaat uit van ‘de driehoek van houvast’ tijdens de bevalling: mindset, ademhaling en ontspanning. Elke les in Naarden-Bussum met onder andere zwangerschapsyoga draait om deze drie essentiële elementen. Goede voorbereiding, op zowel de bevalling als het aanstaande moederschap, geeft vertrouwen in je lichaam en vooral ook in je mentale kracht. Deze complete zwangerschapscursus in de omgeving Naarden-Bussum neemt je mee door het hele proces van de geboorte van nieuw leven. 

Oefening Baart Kunst

Yoga & Mindful Zwanger combineert kennis over je zwangerschap, de bevalling en de periode erna, met waardevolle tools vanuit de yoga en mindfulness. Tijdens de lessen (en dit kun je ook thuis blijven doen!) maak je je deze waardevolle technieken eigen door ze veel oefenen, zodat het als een tweede natuur gaat aanvoelen. Je verlaat de cursus met een ontspannen lichaam en geest vól vertrouwen, en een toolkit met ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je anker en ondersteuning kunnen zijn tijdens de rest van je zwangerschap, bevalling en postpartumperiode.

Samen met je Partner

Je partner is onmisbaar en speelt een belangrijke rol in het geboorteproces. Aanvullend is er daarom een uitgebreide Workshop met partner te boeken. We sluiten de zwangerschapscursus Yoga & Mindful Zwanger hiermee af. In 3 uur leren jullie hoe je samen een actieve rol kunt spelen in jullie eigen geboorte-ervaring, en je samen kunt voorbereiden op de het aankomend ouderschap.

Yoga & Mindful Zwanger Bussum - In Het Kort

NineMoons

Alle belangrijke kennis: wat kun je verwachten tijdens de bevalling?

zwangerschapscursus huizen blaricum naarden bussum

Ademhalingstechnieken voor elke fase van het geboorteproces

 

NineMoons

Yogaoefeningen voor een ontspannen lichaam en geest

zwangerschapscursus huizen blaricum naarden bussum

Visualisaties

NineMoons

Tools voor omgaan met pijn

NineMoons

Mindfulness-oefeningen

NineMoons

Contact maken met je baby

Voor Wie?

Beginnen met de zwangerschapscursus kan al vanaf 20 weken zwangerschap. Sommige vrouwen doen zelfs mee tot aan 40 weken zwangerschap. Of je nu je eerste of vierde kindje verwacht, of je nu fysieke en mentale ontspanning zoekt of feitelijke kennis. De focus ligt op doen, ervaren en ontspannen (met ademhalingstechnieken, yoga- en mindfulness-oefeningen), maar we bespreken ook alle belangrijke thema’s rondom de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Je kunt zelf kiezen of je ook een Workshop met partner wilt doen. 

Waar en Wanneer?

Vanaf mei 2024 starten we met een nieuwe cursus in Bussum. De locatie wordt later bekend. Ook geven wij deze Yoga & Mindful Zwanger cursus in Weesp & Loenen aan de Vecht. Op aanvraag geven wij ook een Privé Cursus (op maat), Hypnobirthing® cursus, of een korte opfriscursus met partner in de omgeving van Weesp & Bussum (o.a. Amsterdam, Driemond, Muiden, Abcoude, Muiderberg, Naarden, Huizen, Hilversum, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Laren, Eemnes & Blaricum)

Aanmelden voor de zwangerschapscursus 

Bussum