;

Zwangerschaps psycholoog

TIJDENS OF NA DE ZWANGERSCHAP

De weg naar het moederschap kan een behoorlijke challenge zijn. Een zwangerschap, een bevalling en de verantwoordelijkheid over een nieuw leven vraagt veel van vrouwen. Vanuit mijn werk als psycholoog, opleiding tot zwangerschapscoach en mijn persoonlijke ervaring, help ik je heel graag met jouw situatie. Stress, schuldgevoelens of teleurstelling, komen vaker voor dan je misschien denkt. Je bent niet alleen. Samen kijken we waar je tegenaan loopt, waar je angsten en twijfels liggen, en hoe we dit kunnen verzachten.

Een eerste gesprek is 90 minuten (vervolg gesprekken 60 min of 90 min) en vindt plaats in mijn praktijk bij Het Grote begin of online via livestream. Soms kan een enkel gesprek al verlichting bieden, soms is het fijn om elkaar een paar keer te zien. Na een intake en afhankelijk van jouw behoefte, kunnen we een traject afspreken.

Beschikbaarheid

Binnen 2 weken beschikbaarheid

Kosten

€100 per uur

(vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering mogelijk)

Locatie

Mijn praktijk in Weesp:
omgeving Amsterdam & ‘t Gooi of online opties

Psychische ondersteuning tijdens De Zwangerschap

Een zwangerschap kan nogal een emotionele rollercoaster zijn. Misschien heb je sombere gedachtes, veel stress, voel je je anders dan je had gehoopt of misschien kwam je zwangerschap als een verrassing en is het lastig om er blij mee te zijn. Tijdens de zwangerschapsbegeleiding kun je in alle openheid vertellen wat je voelt en welke gedachtes je hebt. We gaan samen uitzoeken wat jij nodig hebt om dit nieuwe leven vorm te geven. 

Als Bevallen Spannend is...

Ruim 20% van de vrouwen heeft angst om te bevallen. De intensiteit varieert van er tegenop zien, er ’s nachts over piekeren, tot angstaanvallen. Het is niet gek, er is niets mis. We kunnen er samen mee aan de slag. In een aantal gesprekken gaan we zoeken hoe we voor jou de angst kunnen verminderen. Door te praten en oefeningen te doen die een anker voor je kunnen zijn. De gesprekken zijn erop gericht om je in stapjes toe te laten groeien naar de bevalling en deze met vertrouwen in jezelf tegemoet te zien. 

Psychische ondersteuning Na De Geboorte

Het moederschap brengt veel onzekerheden met zich mee. Opeens draag je volle verantwoordelijkheid voor een nieuw leven, heb je er een rol bijgekregen en minder ruimte om voor jezelf te zorgen. Misschien zit je niet lekker in je vel sinds je zwangerschap of de geboorte, herken je jezelf niet meer of lukt het je niet om te genieten van je baby. Het kan behoorlijk eenzaam voelen om te dealen met deze gedachtes. Het is tijd om aandacht te geven aan deze kant van het moederschap, want er zijn ontzettend veel vrouwen die hiermee te maken krijgen. Een een-op-een coach traject kan helpen ontspanning te vinden in het geheel. Ik luister, we praten, maar er zijn ook simpele oefeningen om de ontspanning echt te ervaren. 

De gesprekken kunnen voor jou alleen zijn, maar ook samen met je partner. Net waar jij/jullie behoefte aan hebben. 

Merk je dat je moeite hebt met de verwerking van je bevalling dan kan het bevallingsverwerking-traject wat voor je zijn. Hierdoor zal de heftige/traumatische ervaring van de bevalling en/of kraamtijd meer naar de achtergrond verdwijnen en kan je weer eindelijk rust vinden. 

Waar en Wanneer?

Ik heb een fijne praktijkruimte in Weesp of online kunnen we afspreken. In bepaalde situaties (bijvoorbeeld bij ondersteuning in de kraamtijd) kan ik ook naar jou komen in omgeving van Weesp (o.a. Amsterdam, Driemond, Muiden, Hilversum, Muiderberg, Naarden, Bussum, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Almere,  Abcoude, Huizen, Laren & Blaricum). Of als je verder weg woont kan het ook online via livestream. 

Hieronder kun je beveiligd contact opnemen: