;

FAQ

  • In Weesp zijn de de cursussen bij de Yogaschool Yogatoday. De groepslessen zijn op de achtergracht 16 en de workshop op de Blomstraat 36 in Weesp.
  • In Huizen is de groepsles bij verloskundigen Zuiderzee op de Regentesse 102.
  • Voor Privé cursussen kan het bij jullie thuis of in mijn praktijk in Weesp.

De partner kan mee naar de workshop met partner die na elke cursus wordt gegeven. Dit is overigens niet verplicht, maar extra bij te boeken.

Dit is een vraag die ik vaak krijg te horen. Wat is zweverig voor jou? In de lessen gaan we elke les op zoek naar ontspanning en letten we op de ademhaling. Voor sommige mensen is dit al ‘zweverig’. De lessen zijn echter niet spiritueel. Ik krijg meestal aan het einde van de cursus te horen dat mensen ‘bang’ waren dat het zweverig zou zijn maar ze dit niet zo ervaren hebben.

De workshop met partner en de privé cursussen zijn meer praktisch ingericht, daarin doen we geen uitgebreide ontspanningsoefeningen of yoga. Dit kan wel op verzoek overigens in een privé workshop.

Als je een les mist dan kun je deelnemen via livestream of ik neem de les op zodat je die achteraf terug kan kijken. 

Zwangerschapscursus

Wanneer de cursist door omstandigheden niet kan deelnemen aan de cursus, moet dat per email gemeld worden.

Bij annulering tot 2 week voor aanvang van de cursus wordt 100% van het betaalde cursusgeld geretourneerd.

Bij annulering tot 1 week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het betaalde cursusgeld geretourneerd. 

Bij annulering vanaf 1 week voor aanvang van de cursus is 100% van het cursusgeld verschuldigd. Uitsluitend wanneer de baby voor de start van de cursus geboren wordt, is annulering kosteloos.

Coaching

Bij coaching kan tot 24 uur van tevoren kosteloos de afspraak worden geannuleerd of verzet worden. 

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. Ik ben aangesloten bij verengingen waardoor je vanuit het aanvullend pakket vergoeding vaak mogelijk is. 

Zeker voor zwangeren is het belangrijk gezond te blijven. Ik ga hierin mee met het advies van de overheid. Bij een lockdown-situatie kunnen de lessen ook online gegeven worden. Bij live-lessen nemen we 1,5 meter in acht en ventileren we goed. 

Voor de Yoga & Mindful lessen raad ik aan wel makkelijk zittende kleding te dragen. De yoga is rustig maar je beweegt dus wel. Voor de workshop en privé lessen maakt de kleding niet echt uit. Wel is het belangrijk dat je op een yogamat kan plaatsnemen voor het oefenen van de ademhalingsoefeningen.

Yes, you can find more information here: English Birth Prep.

Betalen is achteraf na je aanmelding. Bij de cursus in Weesp geschiedt de betaling via Yogatoday.

Jazeker. Je kan de cursus in 2 delen betalen mocht dit beter uitkomen. In Weesp gaat voor de Yoga & Mindful cursus gaat de betaling via Yogatoday. Zij hebben liever dat alles in één keer betaald word. 

Ook mensen met minder inkomen zijn bij mij welkom. Stuur me een berichtje en we kijken samen wat haalbaar is. 

Op dit moment  heb ik geen afspraken met de zorgverzekeringen omtrent coaching. Ik ga er vanuit dat de meeste verzekeringen niet zullen vergoeden. Mogelijk wordt er vergoedt onder de noemer ‘alternatieve geneeswijze’. Dit zal je zelf moeten nagaan bij je verzekering of proberen in te dienen. 

De cursussen worden wel vaak vergoed door de zorgverzekering.