;

Zwangerschapscursus Loenen aan de vecht en omgeving:
Yoga & Mindful Zwanger


LOCATIE:
Centrum Heartful Loenen a/d Vecht

Ben je op zoek naar zwangerschapsyoga of zwangerschapscursus Loenen aan de vecht, omgeving  Vreeland, Kortenhoef, Hilversum, Breukelen, Baambrugge, Vinkeveen, Abcoude & Loosdrecht? In deze cursus staat ontspanning centraal. We beginnen de les met yoga en eindigen met een ontspanningsoefening. Hierdoor zal je lichaam tijdens de zwangerschap al tot rust komen. We laten alle afleiding los en staan stil bij de komst van je kindje en de transitie naar het moederschap.  In 6 lessen delen wij alle belangrijke kennis over het geboorteproces én oefenen we met ademhalingstechnieken en ontspanning, zodat je dit kunt toepassen tijdens je bevalling.

Duur

6-Weekse cursus mét of zonder Workshop met partner

Docente: Steffie

Kosten

Optie 1

6-weekse zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus Loenen aan de Vecht €265

Optie 2
6-weekse zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus Loenen aan de Vecht met partner Workshop €360

Startdata

Voorlopig geen cursus in Loenen. Kijk voor mogelijkheden bij Bussum of Weesp.
 
 

Mindset, Ademhaling & Ontspanning

Als je weet hoe je lichaam werkt, wat jij belangrijk vindt, nodig hebt en welke oefeningen je kunt toepassen om ontspanning te vinden, kun je met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan. De Yoga & Mindful Zwanger-methode gaat uit van ‘de driehoek van houvast’ tijdens de bevalling:

  • mindset
  • ademhaling
  • ontspanning

Elke les tijdens de zwangerschapscursus  draait om deze drie elementen. Dit doen we onder andere door zwangerschapsyoga. Een goede voorbereiding, op zowel de bevalling als het aanstaande moederschap, geeft vertrouwen in je lichaam en vooral ook in je mentale kracht. Deze complete zwangerschapscursus neemt je mee door het hele proces van de geboorte van nieuw leven. 

Oefening Baart Kunst

De 8-weekse zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus in Huizen & Weesp & Loenen aan de Vecht combineert kennis over je zwangerschap, de bevalling en de periode erna. Dit doen we met oefeningen vanuit de yoga en mindfulness. Tijdens de lessen (maar ook thuis!) maak je deze waardevolle technieken eigen door ze veel te oefenen, zodat het natuurlijk gaat aanvoelen. Je verlaat de cursus met een ontspannen lichaam en geest vól vertrouwen. De ontspannings- en ademhalingsoefeningen kunnen een ondersteuning zijn tijdens de rest van je zwangerschap, bevalling en postpartumperiode.

8-weekse zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus in Loenen aan de Vecht

NineMoons

Alle belangrijke kennis: wat kun je verwachten tijdens de bevalling?

NineMoons

Ademhalingstechnieken voor elke fase van het geboorteproces

 

NineMoons

Yogaoefeningen voor een ontspannen lichaam en geest

NineMoons

Visualisaties

NineMoons

Tools voor omgaan met pijn

NineMoons

Mindfulness-oefeningen

NineMoons

Contact maken met je baby

Voor Wie is de zwangerschapscursus Hilversum?

Je kan al beginnen met de zwangerschapscursus vanaf 20 weken. Sommige vrouwen doen zelfs mee tot aan 40 weken zwangerschap. Het maakt niet uit of je je eerste of vierde kindje verwacht, fysieke, mentale ontspanning zoekt of juist feitelijke kennis wilt weten. De focus tijdens de zwangerschapsyoga en cursus ligt op doen, ervaren en vooral ontspannen. Dit doen we met ademhalingstechnieken, yoga- en mindfulness oefeningen. Daarnaast bespreken we ook belangrijke onderwerpen rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 

Waar en Wanneer?

De zwangerschapscursus is bij centrum Hearful in Loenen aan de Vecht, omgeving Vreeland, Kortenhoef, Hilversum, Breukelen, Baambrugge, Abcoude & Loosdrecht. Elke woensdagavond van 19.00-20.30. Ook geven wij de Yoga & Mindful zwanger cursus in Huizen en Weesp. 

Op aanvraag geven wij ook een Privé Cursus (op maat), Hypnobirthing® The Mongan Method, of een korte opfriscursus met partner in de omgeving van  Hilversum.

Aanmelden voor de zwangerschapscursus

Loenen aan de Vecht en omgeving