;
Zwangerschapscursus Weesp

De Zin & Onzin Van Een Zwangerschapscursus

De Zin & Onzin Van Een Zwangerschapscursus

Pufcursus, “Moet ik nou echt een zwangerschapscursus volgen?” is een veelgestelde vraag. Je moet natuurlijk helemaal niks! Maar handig kan het zeker wel zijn. Het is niet zo dat als je een cursus doet bij mij of bij iemand anders  doet dat je ook per definitie een spoedige, makkelijke bevalling zal hebben. Maar een goeie voorbereiding is het halve werk. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen (& hun partners!) die zich goed voorbereiden positiever terugkijken op de bevalling. Ook al eindigde de bevalling met een keizersnede of andere interventie die als onprettig wordt ervaren.

Zwangerschapscursus Weesp

Waarom je geen zwangerschapscursus hoeft te volgen?

Bevallen is iets heel natuurlijks. Er is zelfs een stam in Afrika waarbij de vrouwen helemaal alleen bevallen. Gewoon op de hurken en brengen het kind zelf ter wereld. Hebben zij dan helemaal geen voorbereiding? Dat is niet zo. Ook zij wonnen informatie bij vrouwen van hun eigen stam. Dus als jij een moeder, oma, vriendin hebt die met jou haar (positieve) bevalervaring wil delen en jou daarbij van verschillende tips kan voorzien dan kan je daar zeker veel baat bij hebben. Ook kan je veel uit boeken halen en podcasts te luisteren bijvoorbeeld. Dus nee, een zwangerschapscursus is niet perse een must als jij zelf op onderzoek uit gaat.

Waarom toch wél een zwangerschapscursus?

Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar eerlijke wetenschappelijke bewezen informatie en krijgt alles vanuit de docent uitgelegd. Je kan daardoor ook vragen stellen en als je een groepscursus volgt leer je ook van anderen die vragen stellen en hun ervaring delen. Verder vraagt een cursus ook een bepaalde committent. Je gaat elke week ernaartoe en je krijgt oefeningen voor thuis mee.  Vaak krijg ik te horen dat vrouwen aan de slag gaan met de oefeningen omdat ik er naar ga vragen. Het is dus ook een beetje een stok achter de deur. En dan een laatste voordeel van een groepscursus is dat je andere zwangeren ook leert kennen. Ik maak altijd een whats-app groep waarin tips gedeeld worden, babynieuws komt te staan en vaak ontstaan er ook leuke vriendschappen onderling.

Als je dan toch een cursus wil doen. Voor welke moet ik dan kiezen?

Er zijn heel veel zwangerschapscursussen. En jij bent de enige die precies weet wat goed bij jou past. Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in de persoon die de cursus geeft. Zo durf al je vragen te stellen en kun je uitgaan dat je de juiste informatie ontvangt. Als jij een heel nuchter persoon bent en gaat voor een spirituele of holistische cursus dan kun je ervan uit gaan dat dit geen match wordt. Doe daarom goeie research naar de cursus en ook de docent. Past dit bij mij? Is de docent gecertificeerd en wordt de zwangerschapscursus vergoed door mijn zorgverzekering? Wil ik een groepscursus of liever toch een-op-een aan de slag? Met of zonder mijn partner? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen. Wil je meer weten of heb je vragen dan kan je altijd contact opnemen met mij. Ik help je graag ook al twijfel je of je bij mij aan het juiste adres bent. Je kan ook altijd kijken bij de meest gestelde vragen: FAQ of als je meer over mij persoonlijk wil weten klik dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *