;

Zwangerschapscursus Diemen en omgeving:
Yoga & Mindful Zwanger


LOCATIE:
Weesp Yogatoday

Tijdens de zwangerschapscursus in Weesp (Omgeving Diemen) staat ontspanning centraal. De les begint met yoga en eindigt met een ontspanningsoefening. Zo komt je lichaam tijdens de zwangerschap heerlijk tot rust. Laat alle afleiding langs je heen gaan en sta stil bij de komst van je kindje en de verandering naar het toekomstige moederschap. In 8 lessen deel ik alle belangrijke kennis over het geboorteproces. Tijdens deze lessen oefenen we met ademhalingstechnieken en ontspanning, zodat je dit weer kunt toepassen tijdens je bevalling. De cursus is bij de Yogaschool Yogatoday in Weesp, dichtbij Diemen.

Duur

8-Weekse cursus

Kosten

Optie 1

 8-Weekse Yoga & Mindful Zwangerschapscursus – Weesp €290

Optie 2

8-Weekse Yoga & Mindful Zwangerschapscursus met partnerworkshop Weesp – €380

Startdata

Voor actuele data klik hier.

Mindset, Ademhaling & Ontspanning

Als je goede kennis over je lichaam hebt, weet wat je belangrijk vindt en nodig hebt én welke oefeningen je kunt toepassen om ontspanning te vinden, kun je met volle vertrouwen je bevalling tegemoet gaan. De Yoga & Mindful Zwanger-methode gaat uit van ‘de driehoek van houvast’ tijdens de bevalling:

  • mindset
  • ademhaling
  • ontspanning

Iedere les draait om deze drie elementen. Door mijn kennis en ervaring als psycholoog weet ik alles over de kracht van onze eigen geest. Met een goede voorbereiding op zowel de bevalling als het aanstaande moederschap krijg je vertrouwen in je lichaam en mentale kracht. De zwangerschapscursus in Weesp (0mgeving Diemen) neemt je mee door het gehele proces van de geboorte van je kindje.

Oefening Baart Kunst

De 8-weekse zwangerschapscursus combineert kennis over je zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Dit doe ik met waardevolle tools vanuit de yoga en mindfulness. In de les, maar ook thuis, maak je deze waardevolle technieken eigen door ze veel te oefenen. Zodat het uiteindelijk vanzelf gaat. Je verlaat de cursus met een ontspannen lichaam en geest vól vertrouwen. De ontspannings- en ademhalingsoefeningen kunnen een ondersteuning zijn tijdens de rest van je zwangerschap. Maar ook tijdens de bevalling en de postpartumperiode.

Samen met je Partner

Je partner speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap en is daarom onmisbaar. Aanvullend is er daarom een uitgebreide workshop met partner te boeken. Dan sluiten we de zwangerschapscursus met de workshop met partner af. In drie uur leren jullie hoe je samen een actieve rol kunt spelen in jullie eigen geboorte-ervaring. Waardoor je jullie samen kunt voorbereiden op de komst van jullie kindje en het ouderschap.

8-weekse zwangerschapscursus en zwangerschapsyoga in omgeving Diemen in het kort

NineMoons

Alle belangrijke kennis: wat kun je verwachten tijdens de bevalling?

NineMoons

Ademhalingstechnieken voor elke fase van het geboorteproces

 

NineMoons

Yogaoefeningen voor een ontspannen lichaam en geest

NineMoons

Visualisaties

NineMoons

Tools voor omgaan met pijn

NineMoons

Mindfulness-oefeningen

NineMoons

Contact maken met je baby

Voor Wie?

Vanaf 20 weken zwangerschap kan je al beginnen met de cursus. Je kan zelf meedoen tot aan 40 weken zwangerschap. Het maakt niet uit of je nu je eerste of vierde kindje verwacht, fysieke en mentale ontspanning zoekt of gewoon feitelijke kennis. De focus tijdens de zwangerschapscursus ligt vooral op doen, ervaren en ontspannen. Dit doen we onder andere met ademhalingstechnieken, yoga en mindfulness oefeningen. Ook bespreken we belangrijke thema’s rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast heb je de keuze om te kiezen voor de workshop met partner. Deelnemers aan de zwangerschapscursus betalen hiervoor €85 euro i.p.v. €105 euro.

Waar en Wanneer?

De zwangerschapscursus is in Weesp bij Yogatoday op donderdagavond. Data en info vind je hierboven.

Op aanvraag geef ik ook een Privé Cursus (op maat), Hypnobirthing® The Mongan Method, of een korte opfriscursus met partner in de omgeving van Weesp (o.a. Diemen, Amsterdam, Driemond, Muiden, Abcoude, Muiderberg, Naarden, Bussum, Hilversum, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Laren, Eemnes & Blaricum).

zwangerschapscursus diemen

Aanmelden voor de zwangerschapscursus 

Heb je nog vragen of wil je weten of de cursus bij je past? Kijk even bij de FAQ of je kunt hieronder een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen, en hier ervaringen van vrouwen die je voorgingen lezen.